Ангелов за Сандански: Няма да допусна погазване на плана за ваксиниране

Продължава разследването на Здравното министерство

10.01.2021 | 13:48 Редактор: Ивет Арабова

Продължава разследването на нерегламентираното ваксиниране в Сандански. Очаква се резултатите от проверката на Здравното министерство да излязат днес следобед.

Клип с ваксинирането на общински съветници от Сандански предизвика бурни реакции в социалните мрежи. От видеото става ясно, че общински съветници са сред първите ваксинирани, което е в нарушение на предписанията на здравните власти. От ГЕРБ разкритикуваха случая във Facebook.. 

"Заместник-кметът на Община Сандански г-жа Павлина Караджова в ролята на длъжностното лице, което обяснява как и защо се е стигнало до ваксинация на общински съветници. Нейното участие недвусмислено даде отговора кой е наредил да се започне тази хаотична ваксинация. По всичко личи, че това е именно ръководството на Община Сандански", написаха от ГЕРБ-Сандански в социалната мрежа.

От общината обясниха - при ваксинирането в първата фаза са останали 30 дози, тъй като липсвали желаещи медици да се имунизират. Отказали и от всички социални институции и тогава били извикани общински съветници. Причината – ако дозите не бъдат използвани в срок, те трябва да се изхвърлят. Министърът на здравеопазването назначи незабавна провеrка. 

"Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции. Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани", подчерта здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Сигналът за случая е подаден от "Републиканци за България".

"Това е още едно доказателство за неспособността на изпълнителната власт да спазва дори своите разпоредби и вие виждате, че местната власт прави всичко възможно, за да не се съобрази с разпореждането на МЗ", коментира лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тези не са добре, да се бутат сами без бой за ваксина. Сигнализирай за неуместен коментар