До 40 см снежна покривка се очаква в Северозападна България

Очаква се температурите в столицата да паднат под 0 градуса

09.01.2021 | 19:13 Редактор: Ивет Арабова

Обилните снеговалежи и влошаването на времето доведоха до инциденти по пътищата. Очаква се снежната покривка в Северозападна България утре да достигне 40 сантиметра. Валежите активизираха свлачището край Рилския манастир, чието укрепване завърши преди 10 дни и бе лично инспектирано от премиера. Укрепването на скалите струваше 6 милиона лева и няколко месеца работа, а след завършването, обектът беше посетен лично от премиера Борисов. 

"Искам тук да е като картичка. Като дойдат хората, да се поклонят на тази Света обител. Да няма нито едно нещо недоизкусурено, както казват майсторите", каза преди дни премиерът Бойко Борисов.

След близо тридневни неспирни валежи в района Благоевград, придошлите води на река Струма отнесоха понтонен мост, използван от строителната техника за изграждането на тунел "Железница", част от автомагистрала Струма. Няма пострадали. 

В столицата количеството сняг не е голямо, въпреки това настилките са обработени със смеси, защото се очаква температурите да паднат под нулата. 

"В момента почистващите машини са на стоянките и очакват отново да започнат работа. В случаите, когато се очаква поледица, се разпръскват смеси, за да не замръзне настилката", обясни гл. инспектор Любомир Грънчаров от Оперативния център към Столичния инспекторат.

Лошото време стана причина и за няколко катастрофи, човек загина при челен сблъсък между два автомобила на пътя между Карлово и Сопот, а допълнителни екипи на полицията дежурят дали шофьорите са подготвени за зимните условия.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
КИМ
преди 3 години
Нашите управници да се поразходят до съседна Югославия да видят хората какви пътища имат в планината и как са укрепени, а не само да се оправдават!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Северозападна или североизточната Сигнализирай за неуместен коментар