Европейска София: Плащаш си зоната, но няма места за паркиране

Жителите се оплакват, че паркират в кални площи

08.01.2021 | 19:24 Редактор: Ралица Братанова

"Зелена" зона без ясно обособени места за паркиране. Жители на столичния квартал "Иван Вазов" сигнализираха на Bulgaria ON AIR, че плащат на центъра за градска мобилност за паркиране в кални площи.

Oт 1 януари "Иван Вазов" влиза в списъка на столичните квартали със "зелена" зона за паркиране. Места за автомобилите на живеещите обаче няма.

"Това е спорно. Това не е тротоар, поне не прилича на тротоар. Може би ето това там след червената кола може да мине за тротоар или поне такъв му е бил планът някога. Дори по кадастър това се води алея не е улица, така че не би трябвало да влиза в "зелената" зона", коментират живущи в квартала.

Живеещите в блок 20 твърдят, че паркоместата са недостатъчни. Въпреки че зоната е платена, шофьорите са принудени да спират в зелените площи

"Действително хората не трябва да паркират там и при по подходящи метеорологични условия, говорим евентуално напролет, Центърът за градска мобилност с администрацията на район "Триадица" ще монтира антипаркинг стълбчета, за да се ограничи това неправомерно паркиране и превръщането на зелените площи в кални пространства", коментира ръководителят на отдел паркиране в ЦГМ Емил Коларов.

Платените места, където паркирането е разрешено, също не са ясно обособени седмица след въвеждането на зоната за паркиране.

"Такова е решението на Столичния общински съвет и е следствие от желанието на голяма част от живущите да се въведе тази зона поради липсата на паркоместа", посочи още Коларов.

Жителите на квартала искат общината да въведе ред за паркиране в най-кратък срок.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Yuui
преди 3 години
Добре вее мамави проста защо събирате пари за нищо.Атмосферата не им позволявала.Ааааа атмосферата може ли да св стовари въху вас.Тоя е типичен алкохолик.Тоя ли ще определи местата за паркиране.Честито Вазовци помнете и на пролет и догодина ще е така а вие плащайте винетки да спирате в калта. Сигнализирай за неуместен коментар