Недоволните социалисти не трогват Нинова: Реформата продължава

Част от левицата се обяви против изключването на Георги Гергов от партията

08.01.2021 | 18:57 Редактор: Ралица Братанова

Протест пред централата на БСП след изключването на Георги Гергов от партията. Пловдивски социалисти, които вече свалиха доверието си от Корнелия Нинова, се събраха на "Позитано" 20. 

Те поискаха отговори от ръководството на БСП, защото смятат, че след като Гергов е заявил желание да напусне Националния съвет, той не може да го изключва от партията.

Докато недоволните казваха, че няма да си тръгнат без среща с лидера на партията, Нинова публикуваше в социалните мрежи. Тя написа, че реформата в БСП продължава. 

Според пловдивските социалисти при изключването на Георги Гергов от левицата, има грубо погазване на процедурата. 

"По устав и по-правилата би трябвало първичната организация да вземе такова решение, до момента такова решения няма, дори не е повдиган въпроса", категоричен е Тодор Стоилов.

Според експертите в скандала около Георги Гергов няма изненада, тъй като ръководството в негово лице съзира воденичен камък пред имиджа на БСП. И изтъкват, че още преди близо година Нинова го призова публично да напусне партията. 

"Сигналът, който ръководството на партията се опитва да представи в национален мащаб, е да каже, че ще бъде безкомпромисна и че независимо от това кой какви позиции заема, какви връзки и контакти има, че няма недосегаеми в самата партия, в този смисъл да уплътни своята претенция, че стои на страната на морала", смята Борис Попиванов.

До колко обаче "другарският огън" ще повлияе на резултатите на левицата в предстоящите парламентарни избори? 

Според Попиванов най-важното е до каква степен опозицията в лицето на БСП ще бъде в състояние да представи себе си пред българските граждани като убедителна алтернатива на ГЕРБ.

Срещата обаче така и не се състоя, а социалистите от Пловдив записаха видеообръщение в социалните мрежи към лидера на партията и заявиха, че за тях битката не е приключила.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК