Мангъров: Мерките и карантината са излишни, не ми е цел да влизам в политиката

Инфекционистът няма планове да участва в предстоящите парламентарни избори

08.01.2021 | 16:07 Редактор: Тодор Петров
Мангъров: Мерките и карантината са излишни, не ми е цел да влизам в политиката

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров няма планове да влиза в политиката и няма да е част от листата на АБВ на предстоящите парламентарни избори. Твърдения в тази посока се появиха и през лятото, когато Мангъров се включи в обиколките на партията на Георги Първанов из страната заедно с председателя ѝ Румен Петков.

"Никой досега не ми е правил такива предложения. Това не ми е цел в живота. Не съм част от която и да е политическа партия", коментира обаче доц. Мангъров пред "24 часа".

Инфекционистът, прочул се като противник на противоепидемичните мерки, приел да се включи в обиколките на АБВ, защото според него това била единствената партия, която направила опит да обясни на населението същността на това, което се случва с коронавируса.

"Вижданията им съвпадат с моите и затова съм се включил, не съм част от тяхната партия", обяснява Мангъров.

"Ако по стечение на обстоятелствата все още това извънредно епидемично положение, което е напълно излишно, съществува, просто мерките, които трябва да се прилагат тогава, би трябвало да не са по-различни от тези, които са в настоящия момент", смята инфекционистът. 

Но и сегашните мерки срещу разпространението на коронавируса били излишни. Ненужно било и задържането на хора под карантина, и колкото по-бързо се премахнат тези мерки, толкова по-добре щяло да бъде, включително и за изборите.

"Хората трябва да спазват елементарните правила за безопасност, но цялото това карантиниране и всички тези неща са излишни. Ако някой иска да отлага изборите, винаги ще намери повод да го направи под един или друг предлог", убеден е доц. Мангъров.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
Lainer
преди 3 години
Toq samo gluposti dardori kak lekuva malkite da pazi dedo Boje. Сигнализирай за неуместен коментар