Информационна кампания за коронавируса у нас

БЧК стартира безплатни психологически консултации за нуждаещи се

08.01.2021 | 14:23 Редактор: Калина Донкова

Българският Червен кръст (БЧК) започна информационна кампания в условията на пандемията.

Проектът е под надслов "Направи го за тези, които обичаш‘" и се проведежда онлайн в периода януари- март 2021 г. Основната цел на инициативата е да се подчертае важността на спазването на противоепидемичните мерки, както и борбата с фалшивите новини, касаещи коронавируса.

През ноември 2020 г. БЧК разкри национален онлайн чат за психосоциална подкрепа. Програмата ,,Дейности в отговор на COVID-19" са предоставени над 30 хил. хигиенни пакети, съдържащи и предпазни средства. 2 500 творчески пакети за деца в социално уязвима ситуация са в процес на раздаване. БЧК са провели над сто сесии на тема  хигиената и правилната употреба на предпазни средства.

"Има много конспиративни теории и има правилна и коректна информация. Има наука, която доказва определени твърдения. Това е нашата цел, да покажем коя е коректната информация и простите мерки, които трябва да спазваме‘‘, каза Деница Баръмова от Български червен кръст в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Тя обясни още, че скоро БЧК ще предоставя безплатни психологически консултации, за хора които нямат възможност да си позволят.

"Този вирус съществува. В една кризисна ситуация, винаги има разнопосочна информация. Най-важно е хората да умеят да избират и намират правилната такава. Има източници на информация, които в конкретни области са меродавни. Това са СЗО, Агенцията на ООН, БЧК, Министерство на здравеопазването. Нека разграничим източниците на официални", категорична е Баръмова.

Повече по темата вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК