Жълт код за обилни валежи е обявен за 7 области на страната

В неделя валежите ще спират, ще има условия за мъгли в затворените котловини

08.01.2021 | 07:30 Редактор: Юлия Христова

Обилни валежи в края на работната седмица. Предупредителен жълт код е обявен за днес за 7 области на страната. Това са София, София-област, Видин, Монтана, Враца, Перник и Кюстендил.

В София, Перник и Кюстендил очакваното количество на валежите за денонощието е около 20-35 литра на квадратен метър. Също толкова се очаква да паднат и в София-област, Видин, Монтана и Враца, но в тези райони валежите ще са и от дъжд и от сняг. 

Предиобед ще превалява в западните и северни райони. Вятърът ще бъде до умерен от запад със скорости до 40 км/ч, а по планините засилен от югозапад. Максималните температури ще са от 7 до 14 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над Балканите студеният въздух ще достига до западните части на полуострова като ще успее да проникне в района на Видин и Враца. 

У нас утре ще вали мокър сняг над цялата страна. В неделя валежите ще спират, ще има условия за мъгли в затворените котловини. В понеделник отново ще започнат валежи от дъжд и сняг, които следобед ще обхванат Дунавската равнина и Тракия.

Ще захладнее и във вторник и сряда ще вали сняг в цялата страна. Чувствително ще се понижат температурите.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК