Министър Ангелов: Мерките доведоха до изключително положителни данни

Трайно излекуваните са повече от новозаболелите

07.01.2021 | 10:11 Редактор: Тодор Петров

"Отчитаме изключително положителни данни като резултат от въведените противоепидемични мерки. Броят на излекуваните, като трайна тенденция, е два пъти по-голям от броя на новозаболелите", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Заети са 32% от леглата за неусложнени пациенти, 47% е заетостта на леглата за пациенти в усложнено състояние, стана ясно още от думите му.

9045 са заразените медици от началото на пандемията в България, 2833 са активните случаи - в болници се лекуват 117 медици, а в интензивни структури - 7.

"Последователните сме в действията си, следим всяка тенденция. Очакваме 14-15 януари, когато да отчетем числата от Нова година, да видим дали ще имаме изненади там. Предстои ни среща с министър Вълчев, на която детайлно да разгледаме възможностите за другите ученици", каза още министър Ангелов.

Резултатът от мерките ще бъде обявен в средата на януари.

"Осъзнавам в каква ситуация се намираме и че всеки кмет или политик опитва да извлече най-много ползи за себе си. Само че ситуацията в днешно време изисква по-различен тип действия. Заиграването с политиката, опирайки се здраво върху българските обичаи и традиции, в момента е нелепо. Всичко това, което се случва, показва здравето на българите. Всеки решава с какво иска да остане в историята - със спасените човешки животи или с преследването на политическите си страсти, амбиции и стремежи. Не е време за правене на политика", заяви министър Ангелов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години