Концерт на Миро и огнено шоу: Габрово посрещна Нова година ден по-рано

Да се изпраща старата година ден преди да настъпи новата, в Габрово се превръща в традиция

30.12.2020 | 19:59 Редактор: Радостина Димитрова

В Габрово вече посрещнаха 2021 година. Специален гост на площада бе певецът Миро. 

Да се изпраща старата година ден преди да настъпи новата, в Габрово се превръща в традиция. Идеята е на местната управа, откъдето се шегуват, че високите хонорари на изпълнителите навръх Нова година са космически, а за стиснатите габровци това е неоправдан лукс.

"Това, което правим е да се съберем на едно място заедно, да си припомним през каква трудна година минахме , да си пожелаем всичко добро и най-вече здраве през новата година и тъй като преценяваме ситуацията, в която се намираме, сме взели всички предпазни мерки. Въпреки че сме габровци, сме осигурили безплатни маски за хората, които с пропуснали да си вземат", заяви главен експерт "Култура и туризъм" към Община Габрово - Елена Влаева.

Концерт на Миро, подгряван от местни групи и атрактивно огнено шоу, вече събират желаещите да празнуват на площада. 

"Габрово е едно по-различно място, четвърт от мен е от Габрово. Дядо ми е от околните села и се чувствам като у дома си. Нямам оплаквания, това е, което мога да кажа за годината. За съжаление загубихме много ценни хора, иначе година като година. Бъдете здрави, бъдете в мир със себе си и БОГ с вас", каза Миро.

Прочутите със своите спестовност и чувство за хумор габровци са в настроение и готови да се забавляват.

Концертът ще завърши с празнични илюминации. А габровци се надяват трудната и лоша 2020 година да остане в миналото, а новата година да е по-добра и благословена.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК