Борисов: Ваксинирането - като санирането, ще видят колко е хубаво

"Противоепидемичните мерки бяха много навременни и точни", заяви той

28.12.2020 | 10:16 Редактор: Искра Ангелова

Ваксината ще стане като санирането. В началото ще минават емисари да плашат хората, после ще видят колко е хубаво. Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максимално щадящи свободата, правата на хората и движението им. Заболеваемостта и натискът върху интензивните отделения спаднаха, а оздравелите вече са в пъти повече от новозаразените. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в столична болница.

"Лекарите все повече ще обясняват на хората, ще дойдат различни ваксини. Дотогава тези, които са 70-80 хил., ще бъдат поставени на хората на първа линия", каза още Борисов.

В рамките на посещението на министър-председателя директорът на "Света Анна" д-р Славчо Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за Ковид-19 пациенти в болницата са били заети от заболели. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов изтъкна, че правителството ще отпусне средства за нов скенер за "Св. Анна“, тъй като наличната апаратура е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лева ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството на здравеопазването.

Правителството ще подпомогне болницата и при изграждането на нов параклис, а с осигурените вече близо 1 милион лева от Министерския съвет "Св. Анна“" разполага с изключително модерно оборудвана инвазивна кардиология. 

Здравният министър Костадин Ангелов докладва на премиера, че във вчерашния ден, когато бе даден старт на ваксинационната кампания у нас, имунизираните срещу Ковид-19 са 699 души в центровете в София, Пловдив, Бургас и София-област. Няма данни при ваксинираните да са се появили нежелани реакции. 

"Бъдете спокойни, обяснявайте повече и ще постигнем висок процент на ваксиниране на населението, с който ще се справим с коронавируса", подчерта министър-председателят Бойко Борисов. 

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ако и ваксинирането Ви е толкова "добро" като санирането - НЕ,мерси от такова ваксиниране.... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Дано тези да краде по малко от ваксините.Санирането докара за близките до Борисов олигарси, стотици хиляди лева с които си донапълниха банковите сметки тук и навън.Дано след март идущата година,сбирщината герб да слезе от "коня"! Иначе и Господ няма да ни помогне колкото и да желае! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Този човек не е добре... няма друго обяснение за глупостите, които дрънка. Сигнализирай за неуместен коментар