Проф. Ангелов: С тази ваксина ще победим пандемията

Здравният министър увери, че след имунизирането се чувства добре - както преди

27.12.2020 | 11:00 Редактор: Радостина Димитрова

България, заедно с почти всички европейски държави, се изправя в едновременни усилия за провеждане на победоносна битка с Ковид-19. Вярваме, че със започването на ваксинирането ние ще победим тази световна пандемия и ще се върнем към нормален начин на живот. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, след като беше първият имунизиран срещу коронавирус у нас.

"Всичките усилия на всичките учени по света бяха обединени, за да можем това, което стартирахме днес с ваксинирането, да даде своя резултат.  Чувствам се добре - както преди", посочи проф. Ангелов.

И показа документа, който удостоверява, че му е поставена ваксината. На него са отбелязани имената му, дата на поставяне и номера на партидата на ваксината.

"След втората ваксинация не би следвало да се пренася вируса, би трябвало антителата да го унищожат", обясни здравният министър.

Той подчерта, че акцент в логистиката на ваксините не би трябвало да се търси, защото е неприемливо.

България не е първата държава с частни логистични компании. Така е в и САЩ, която транспортира ваксините с фирма за риба тон, и в Канада – сладолед.

"Благодаря на всички български производители, че се случи този процес и се надявам и други производители да се включат в логистиката. Компанията да осигури температурен режим и да бъде следен постоянно. Не опаковката е важна, важно е съдържанието – за нас беше важно да осигурим ваксината до всички РЗИ-а, хуморът в тази ситуация е неуместен, криза е, всяка една помощ е в ползва на човешкото здраве", категоричен беше Костадин Ангелов.

И добави, че не е необходимо човекът да е напълно здрав за поставяне на ваксината и ако бъде имунизиран, докато е носител на Ковид-19, няма да е противопоказно за него.

"Поели сме ангажимент и ще създадем организация да направим среща с медиите, за да могат гражданите да чуят истината и да направят своя информиран избор", заяви министърът и посочи, че сега ваксинираните трябва да се пазят повече.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Рекламната кампания е в разгара си...трябва да се почака за резултата от нея .... Сигнализирай за неуместен коментар