Чудо за Коледа: Семейство медици за първи път успя да празнува заедно

Досега някой от тях винаги е бил дежурен и се е налагало да е на работа

25.12.2020 | 19:03 Редактор: Ивет Арабова

За едно семейство медици тази Коледа донесе чудо – всички са заедно около трапезата, защото са получили почивен ден за първи път от много време насам. Д-р Стоян Генадиев и д-р Петя Кашукеева са семейство от 3 години, но се познават още от гимназията. Той е съдов хирург, който в момента работи в Ковид отделението на русенска болница. Тя е доброволец в същото отделение. 25 декември е сред малкото им почивни дни. 

"Продължаваме в същия график с дневни и нощни дежурства, но трябва да отбележим, че последната една седмица натискът върху здрвната система в Русе намаля значително. Явно мерките дадоха ефект, което много ни радва", сподели д-р Генадиев. 

Въпреки натоварения график, двамата успяват да отделят време и за грижите за малкия си син. Радват се, че отвориха градини и ясли за децата на медици. 

"Примерно, аз отивам на работа, той се прибира, той го гледа. Аз се връщам на следващия ден, водим го на ясла, успяваме да се справим. Благодарение на близки и приятели, нещата се получават", каза д-р Кашукеева. 

И двамата са от лекарски семейства. Досега не са успявали да се съберат всички за Коледа, тъй като все някой е бил дежурен и се е налагало да е на работа, защото за тях работата е призвание. 

"С майка ми сме разпределили домакинските задължения относно подготовката на Коледната вечеря. И чакаме довечера за първи път всъщност откакто ние сме заедно, ще бъдем цялото семейство на Коледната трапеза", разказа д-р Петя Кашукеева. 

"На Бъдни вечер и Коледа няма да съм на работа, но на 31 декември ще бъда нощна, така че Новата година ще я прекарам в болницата най-вероятно", добави съпругът ѝ.

Вижте повече в репортажа на Рени Минкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК