Доброволци студенти избраха да работят в Ковид отделение на Коледа

Надяват се хората да спазват мерките, за да олекне и натоварването върху здравната система

25.12.2020 | 14:27 Редактор: Юлия Христова

Мария, Димитър, Николай, Симона и Атанас са петимата студенти по медицина, които се притекоха на помощ на Свищовската болница. Тя беше в криза, заради липсата на медицински персонал. Доброволците помогнаха на медиците да отдъхнат, а пациентите вече получават денонощна грижа. 

"Хората, които постъпват тук, за тях няма значение Коледа, Нова година, празници и просто трябва, все някой трябва да дойде", каза Димитър Николаев.

"Просто трябва да гледаме болните, защото няма кой друг да ги гледа. Вършим си работата, нали затова сме дошли”, посочи Николай Цанев.

Студентите са доволни, че в последната седмица броят на новоприетите чувствително намалява. Надяват се хората да спазват мерките, за да олекне и натоварването върху здравната система.

Въпреки необичайния празник студентите и медицинския персонал се постараха да внесат коледно настроение в Ковид отделението като раздадоха баница с късмети, подарък от екипа на Bulgaria ON AIR, а към специалните предпазни костюми добавиха коледни шапки. Първи своят късмет изтегли студентът Димитър Николаев, на когото се падна сватба.

Студентите си пожелаха през Новата година да преборим тази болест и още.

"Да ида на море, обаче още е рано, а може би и да си взема изпитите”, допълни Димитър.

"Пожелавам да са живи и здрави и много да се пазят. И скоро ще се видим”., посочи Николай.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК