Законен ли е строеж на улица в столичен квартал?

Сигнали от изминалата седмица в платформата Helpbook

23.12.2020 | 17:14 Редактор: Анисия Иванова
Законен ли е строеж на улица в столичен квартал?

В платформата Helpbook.info получихме снимки от строеж, при който не се спазват определените от закона изисквания: "На 22.12.2020 г., между 9:00 и 11:00 ч., на ул. "Симеоново" в кв. "Лозенец", беше разположена бетон помпа и излята плоча, без видимо да има строителна площадка, съгласно изискванията на ЗУТ за подобни случаи. Моля да се провери дали извършваните строителни дейности са законосъобразни, съгласно одобрен проект и с необходимите разрешителни“, се моли в сигнала.

В сигнал от Варна потребител алармира, че в район "Аспарухово" на възлово кръстовище се е отворила огромна дупка, от която извират чакъл, пясък и вода. Молбата е за предприемане на адекватни действия, тъй като е въпрос на време да се стигне до неприятен инцидент.

Завършваме с предколедна молба за подмяна или ремонт на улични осветителни тела в квартал "Дианабад“, район „Изгрев“, тъй като от доста време споменатия участък тъне в тъмнина.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страница ни във Facebook ТУК