Георги Бърдаров: Пандемията няма да успее да ни направи по-добри

Писателят издаде наскоро новия си роман "Absolvo te“

25.12.2020 | 18:30 Редактор: Калина Донкова

Коронакризата няма да успее да ни направи по-добри и по-сплотени. Такова мнение изрази известният български писател, географ и демограф Георги Бърдаров в предаването "Директно“ по Bulgaria ON AIR.

"Много пъти ми задаваха въпроса дали това, през което преминаваме, ще ни направи по-добри, по-отговорни, по-сплотени. Категорично смятам, че няма да се получи така. Да, за някакъв кратък отрязък от време, докато трае тази пандемия, ще е така. След това пак ще си бъдем абсолютно същите“, смята той.

По думите му тази пандемия не е нещо странно или необичайно. Това е цикъл, който се повтаря многократно в човешката история и нищо не се е променило – човекът си е останал същия. "Нито конфликтите са изчезнали, нито хората са станали по-добри“, категоричен е Бърдаров.

Наскоро авторът издаде новия си роман, озаглавен "Absolvo te“. В превод от латински заглавието на книгата означава "опрощаване на греховете“ и съвсем естествено, романът говори за най-висшата човешка добродетел – прошката и силата да простиш.

"Да простиш на думи е едно. Да простиш в сърцето и душата си, е съвсем различно. Това е едно от най-трудните неща и това наистина е много тежка битка, която всеки води със самия себе си“, каза още Бърдаров.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК