Борисов: Когато другите само говорят, ние работим!

Премиерът и министърът на околната среда Емил Димитров инспектираха съоръжение в Пазарджик

20.12.2020 | 12:08 Редактор: Ралица Братанова
Борисов: Когато другите само говорят, ние работим!

Когато другите само говорят, ние работим целенасочено за изграждането на пречиствателни станции и депа, така че да има възможност за пречистване на водата и по-малко мръсен въздух, което е важно и за здравето на хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пазарджик, където посети новата инсталация за компостиране и предварително третиране на биоразградими отпадъци на стойност 19 млн. лв.

Съоръжението ще обслужва 170 000 граждани от общо 7 общини (Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Пещера, Лесичово и Септември). Благодарение на новата инсталация количеството депонирани отпадъци ще се намали със 70 000 тона годишно.

"Тези, които много говорят, да се върнат назад и да видят какво са направили за 50 години и да сравнят с направеното от нас за няколко години”, посочи премиерът Борисов и изтъкна, че капацитетът на депото в Пазарджик е бил запълнен още през 1986 година. Кметът на общината Тодор Попов отбеляза, че старото депо вече е рекултивирано. Ще се разшири и помпената станция, което е важно за пречистването на водите.

Попов посочи, че това са тежки проекти и благодари за подкрепата на държавата. Кметът на общината заяви още, че до края на годината започва изграждането на западния околовръстен път, който е важен за извеждането на трафика. Започва също рехабилитирането на две изключително натоварен пътни отсечки - Батак-Пазарджик и Пазарджик-Звъничево. Тодор Попов благодари на правителството и за подкрепата по отношение на ремонта на старата и строежа на новата спортна зала, предава Dnes.bg.
 
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който също беше в Пазарджик с премиера Борисов, съобщи, че догодина земеделските производители в Пазарджишко ще получат 100% от необходимата им вода при 75% тази година заради сушата.

Това ще стане като се рехабилитира канал "Алеко", който  се захранва от реките Марица и Тополница през селата Звъничево и Юнаците. Чрез него ще се захранват с вода производителите на ориз от региона. Министърът обяви също, че ще се осигури водоснабдяване на земеделците от системата Попово, като ще се изградят два сондажа, които да осигуряват питейно-битовото водоснабдяване на град Антоново, а язовир "Ястребино", който има обем от 62 млн. куб. м.  ще остане само за земеделците.

Снимка: Официална Facebook страница на Бойко Борисов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 2
Една поговорка:
преди 3 години
"Не ме е яд, че ме лъжеш, яд ме е, че мислиш, че ти вярвам." Толкова. Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 2
palkat
преди 3 години
Този прилича на Бай Тошо. По- зле е и от Бай ***. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
бг смешки 2
преди 3 години
лошото е че има *** които му вярват на този ! много са Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
бг смешки
преди 3 години
тоя само говори и нищо не прави ! голям *** ...и народа същата работа ! лошо Сигнализирай за неуместен коментар