Богданов, ВМРО: Държавата да налага строги санкции за нарушаване на мерките

България не е остров на спокойствието - при нас се вземат подобни мерки като в Европа, каза депутатът

17.12.2020 | 22:06 Редактор: Радостина Димитрова

Под сянката на пандемията и кризата - как се справиха управляващите?

"Трудна и напрегната година беше, вероятно последните десетилетия не сме имали такива трудности. Колкото и да се развиват технологиите, човечеството не е готово за такива екстрени ситуации." Това заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

По неговото мнение мерките за Ковид-19 са напълно адекватни.

"Някои твърдят, че мерките са закъснели, но смятам, че с малки изключения се действа адекватно. Не знам какво означава да не се справяш със ситуацията, България не е остров на спокойствието - при нас се вземат подобни мерки като в Европа, даже някои по-либерални. Това всичко е подкрепено, за да продължат хората своя бизнес. Затова мерките са адекватни, може би не в пълнота, каквато човек очаква да получи, но и като социални, и като здравни", подчерта Красимир Богданов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му контролът в страната ни винаги е бил голям проблем.

"Хората смятат, че със законодателни промени това ще бъде овладяно, но държавата трябва да бъде строга при налагането на санкции за нарушаване на мерки", отбеляза депутатът.

Той сподели, че по време на своя мандат ВМРО се гордее, че е поставила като приоритет националната сигурност и модернизацията на армията, че е направила промени в социалната сфера и доходите - минималната пенсия, която от 1 януари ще бъде 300 лв., с действията си в борбата с демографска катастрофа, както и с безплатните детски градини, които влизат поетапно от следващата година.

"Нашето правителство създаде добра основа, която трябва да бъде надградена. За първи път България реализира проект за закупуване на военна техника. Имаме повод да се гордеем и с връщането на учебния предмет родинознание", коментира още  Богданов.

И добави, че едва ли ще завърши учебната година с дистанционно обучение, защото "няма по-добра форма от класното обучение".

На финала депутатът от ВМРО посочи, че партията не е притеснена за предстоящите избори и смята, че отново ще намери своето място в парламента.

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК