Бизнесменът Ивайло Пенчев с равносметка за преживяното през 2020 г.

Той катастрофира със самолет, а по-късно негова благородна идея се превърна в скандал

16.12.2020 | 20:19 Редактор: Ралица Братанова

Равносметката в личен и професионален план днес е на бизнесмена Ивайло Пенчев.

По обед самолета излита от летище "Лесново" и след като прави кратка обиколка, подава сигнал към кулата, че има проблем с двигателя. 

На 9 май самолетът на Ивайло Пенчев в катастрофира на летище "Лесново". 

"Отказа и двигателят, а с отказал двигател не можах да го приземя достатъчно меко", разказва той. Допълва, че не е изплашен, но оттогава не е летял.

Ивайло Пенчев влезе в новините повече от веднъж. В скандал се превърна иначе благородната му идея да дари апарати за обдишване.

В началото на пандемията собственикът на "Уолтопия" пожела да закупи за нуждите на столична болница 5 машини, но при едно условие - в интензивното отделение да има запазени места за служителите на неговата компания. 

Силната обществена реакция уби идеята в зародиш. Все пак Пенчев закупи апарати - общо 13, болниците ги приеха, но до сделка с особен морален залог така и не се стигна.

"Когато нямаше никакви апарати се напънахме и през офиса ни в Китай, успяхме да купим 10, транспортът със самолета беше чудо. Само той беше десетки хиляди, платихме много по-високи суми от нормалните", обясни бизнесменът.

От коронавирус се разболяват двама от синовете му. За щастие не се налага болнично лечение. 

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


2
4 rate up comment rate down comment 1
Загрижен гражданин
преди 3 години
Това е манталитета на българският ново богаташ иска да си купи всичко и то сега, без морал, без съвест останалите кучетата ги яли. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
АК-47
преди 3 години
Каквото и да е правил, или ще прави в бъдеще, предполагам, че му е напълно ясно, че ще остане в съзнанието на хората с абсолютно неморалното му изискване при "подаряването" на апарати за обдишване, да е при условия... Та за какво дарение може да става дума, живот срещу живот... Сигнализирай за неуместен коментар