БЛС: Мерките да останат, за да не става по-тежко за здравната система

Допълнително по 360 лв. месечно за специалистите по здравни грижи

15.12.2020 | 13:52 Редактор: Тодор Петров
БЛС: Мерките да останат, за да не става по-тежко за здравната система

От Българския лекарски съюз настояват ковид мерките да продължат и след 21 декември. Според медиците всяко едно разхлабване би довело до риск от нова по-тежка ситуация със здравната система.

След срещата на БЛС с представителите на Министерството на здравеопазването и НЗОК стана ясно, че от 1 ноември специалистите по здравни грижи ще започнат да получават допълнително по 360 лева месечно.

От БЛС заявиха, че подкрепят решението антигенните тестове максимално бързо да бъдат приравнени към PCR тестовете. От Лекарския съюз ще настояват в Националния оперативен щаб да има техен представил, който да бъде избран от тях.

"На първо място се взе решение, че продължаваме да работим с Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса. До края на годината в оперативен порядък трябва да приключим разговорите за следващата година и да попишем Анекса към рамковия договор. За тази цел ще провеждаме разговорите тук в МЗ, за да избегнем недоразумения", обяви д-р Иван Маджаров.

"Моля Ви. Българските лекари се обръщаме отново към Вас като общество. Нека стиснем още малко зъби. Тази година ще бъдем заедно със семействата си в по-тесен кръг. Така бяхме и по Великден. Не бива да допускаме повече случаи, в които пациенти няма къде да бъдат приети", призова той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК