Национален протест на такситата, настояват за редица промени 

Искат адекватни условия на труд и за актуализиране на тарифите за превоз

15.12.2020 | 07:01 Редактор: Тодор Петров
Национален протест на такситата, настояват за редица промени 

Таксиметровите шофьори излизат на общонационален протест, организиран по инициатива на Федерацията на таксиметровите шофьори и превозвачи в България. В исканията, адресирани до Министерския съвет, министерствата на транспорта и икономиката, както и до Столичната община, таксиметровите шофьори настояват за адекватни условия на труд и за актуализиране на тарифите за превоз. 

От бранша искат изцяло премахване на патентния данък за 2021 г., както и дейността им да бъде приравнена към обществения градски транспорт. Настояват и техническия преглед на автомобилите да важи 12 месеца, а колите да бъдат обезопасени с паник-бутон. 

Протестиращите имат и искания към общините – знакът пред стоянките "Забранено паркирането" да бъде заменен със "Забранено спирането", и да бъдат поставени камери за наблюдение. 

В края на ноември таксиметровите шофьори протестираха в два поредни дни като отправиха исканията си до отговорните институции. По думите им обаче, до момента желанията им не са удовлетворени. 

Протестът днес е насрочен за 12 часа пред сградите на общините в страната. В София недоволството ще започне с шествие в 11:30 часа от три лъча, които ще се съберат в 12 часа пред сградата на Столичната община на "Московска" 33.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК