Здравният министър проверява първия изнесен кабинет за ваксини

На място пред столичната РЗИ той ще се запознае с начина на работа

15.12.2020 | 07:12 Редактор: Юлия Христова
Здравният министър проверява първия изнесен кабинет за ваксини

Първият временен изнесен кабинет за имунизации срещу Ковид ще посети днес министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. На място пред столичната РЗИ министърът ще провери организацията и начина на работа на кабинета.

Вчера стана ясно, че е готов е алгоритъмът на така наречената пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите.

В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация, които ще разполагат с всичко необходимо за извършването ѝ. 33% от медицинските служители и фармацевтите в страната, които могат да бъдат включени в първия етап на ваксинирането срещу Ковид-19, вече са заявили желанието си.

Като брой това са 37 000 души, от които близо 7800 са лекари, медицински сестри, работещи в лечебни и здравни заведения, фармацевти и стоматолози в София.

Записването на желаещи ще продължи и след публикуването на характеристиките на ваксините. Масовите имунизации като "ключ" към преодоляване на Ковид-19 пандемията и предпазване от опасни заразни заболявания ще бъдат обсъждани по време на онлайн дискусия днес, организирана от Българското сдружение по иновативна медицина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
И това ще мине и ще ни стане ежедневие.. просто хората не обичат промените. Все още си мислят, че ще живеят както преди, а то много неща приключиха и няма да са както преди! Сигнализирай за неуместен коментар