Големи сърца: Младежи от Русе помогнаха на останал на улицата скулптор

"4 месеца живях в една колиба, без ток, без вода, без интернет", сподели Васил

14.12.2020 | 20:33 Редактор: Искра Ангелова

Младежи от Русе помогнаха на възрастен мъж в безизходица. Осигурили му дом и обзавеждане. 70-годишният Васил е скулптор и въпреки трудностите не е спирал да твори.

70-годишният мъж остава на улицата, пенсията му едва покрива ежедневните му нужди. След 2 години борба, преди месец го настаняват в общинско жилище, но е прекарал тежки месеци.

"4 месеца живях в една колиба, без ток, без вода, без интернет, но се справих. Един приятел ми беше дал колата си, върнах се тук, един месец спах в колата му", сподели Васил.

Болен е, но за лекарства не смее и да мисли. Казва, че човек трябва да носи отговорност за себе си, но и, че не срамно да помолиш за помощ.  

"Егото е нещо, което не съществува реално. То е нашата представа за нас самите, за себе си", смята той.

Домът в който е настанен, е в лошо състояние, без почти никакви условия. Група доброволци от център "Трапезата" му помагат и правят ремонт на новия му дом.

"С всякакво оборудване, мебели, пералня, печка за готвене. Ще му бъде направен освежителен ремонт на жилището. Всъщност всичко, от което има нужда", каза Весел Веселинов от "Русенски журнал".

Васил се самоопределя като самоук скулптор. Мечтае да си стъпи на краката и един ден да може да твори изкуство, с ръцете си.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК