Дни преди Коледа: Семейство остана без дом след пожар

Вече започна дарителска кампания

14.12.2020 | 14:21 Редактор: Искра Ангелова

Семейство от пещерското село Капитан Димитриево остана без дом няколко дни преди Коледа. Вече започна дарителска кампания, която да помогне на семейството да изгради къщата си отново.

Семейство Георгиеви за няколко мига остава без дом. В първия си работен ден след тежко боледуване от Ковид-19, Илиян научава, че къщата му гори. Докато се прибере - огънят е унищожил покрива и по-голямата част от имуществото.

"Това беше стаята на моя баща, който е лежал в нея. Той дори не е разбрал, че къщата е горяла отвън. И са го изкарали, хората са влезли и са казали: "Дядо Георги, излизай, че къщата ти гори". Първият човек, който е видял пожара, е моят комшия", сподели Илиян.

Благодарение на съседите, възрастният мъж е спасен.

В пожара изгарят малкото спестени пари на семейството, документи и всичките им дрехи. Те остават само с дрехите, които са им на гърба.

"Всичко друго изгоря, покъщнина, дрехи, документи, всичко. Още от първия ден започнаха да ни даряват обувки, блузи, якета. Кой с каквото може. За това сме благодарни, че има такива хора с добри сърца, които помагат на хора в беда като нас", коментира Недялка Георгиева.

Над 50 доброволци от селото вече помагат на семейството да изчисти останките от изгорелия си дом. В същото време съседи и приятели започват да събират средства в кметството. Необходими са поне 30 хиляди лева. 

Всеки, който иска да помогне семейство Георгиеви, може да го направи по банков път или през кметството на село Капитан Димитриево.

Банкова сметка:

ОББ BG91UBBS80021054055910 Илиян Георгиев Георгиев.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК