Преизбраха Карадайъ за лидер на ДПС, турският президент с онлайн поздрав

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган поздрави своите съпартийци

12.12.2020 | 18:51 Редактор: Юлия Христова

ДПС преизбра за председател на партията Мустафа Карадайь. Той беше и единственият кандидат за лидерския пост. Заради пандемията гласуването се проведе онлайн. С видео поздравления по случай 10-тата конференция на партията се включиха и почетният председател на ДПС Ахмед Доган и президентът на Турция – Реджеп Тайп Ердоган

В близо едночасова реч единственият кандидат и досегашен председател на ДПС Мустафа Карадайь направи оценка на изминалите 4 години. Лидерът на партията ги определи като трудни и поставящи под въпрос единството на партията.

"За изминалите 4 години имаме 4 избора и един референдум. Три правителства едно служебно. Два различни състава на парламента. Политическата цел беше постигната но видяхме, че единството в партия беше подложено на сериозно изпитание", посочи Карадайь.

Като свои приоритетите ДПС припозна политиката на Европа. Критики бяха отправени и към управляващите.

"За истинска промяна на статуквото в страната в полза на всеки гражданин, за да гарантираме реформа във всички ключови сектори", допълни той. 

Специално видеообръщение отправи и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

"Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателят Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса. Турция също ще продължава да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения", заяви президентът на Турция. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган поздрави своите съпартийци, а посланието му към партията беше прочетено от доскорошния младежки лидер Илхан Кючюк.  

"Тъкмо затова задачата на задачите да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа. Но не забравяйте - за да бъдете равнопоставени с другите политически сили трябва да сте поне една крачка, но не и повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички", става ясно от посланието на Ахмед Доган.

След преизбирането си Мустафа Карадайь благодари за доверието. Новият председател се обърна към съпартийците си с думите, че ДПС е партия, която върви напред. Карадайь призна, че прави грешки, но винаги ги анализира.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Joko
преди 3 години
Ако ЕрДоган ги е поздравил на български език, нашите поплювковци дали са го разбрали ? Сигнализирай за неуместен коментар