Онлайн платформа предоставя психологически консултации на българи в чужбина

Инициативата цели да предотврати различни тежки състояния

12.12.2020 | 00:03 Редактор: Калина Донкова

Онлайн платформа цели да помогне с психологически консултации на българи в целия свят.

Идеята е да бъдат предотвратени различни тежки психични състояния и да даде специализирани съвети в разрешаването на проблеми.

Според думите на психолога Ирина Драголова платформата стартира през 2019 г. От тогава насам има устройства, легла и болници, но липсват достатъчно експерти. В момента тече набирането на експерти, подборът им е много стриктен, изисква се завършено образование, квалификации, сертификати, CV и мотивационно писмо.

,,Към момента участват над 40 специалисти в областта с опит над 15 години. При избора на консултант, всеки може да прочете цялата професионална документация на специалистите и да подбере най-подходящият за него‘‘, добавя тя.

Според Драголова най-често си уговарят час за консултация болни от коронавирус, такива с близък болен или починал от вируса.

,,Наблюдава се тенденция за увеличаване на тревожността и паническите атаки, хипердепресивността, все по-често ни търсят родители търсещи баланс между кариера и грижа за децата‘‘, споделя Драголова в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Повече по темата вижте във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
болестта на българит
преди 1 година
Ето откъде идват повечето проблеми на българина...Ниски заплати, високи цени на грозни панелки и като добавим и религията, която ги прави шизофреници...Като цяло тези болести по българите се лекуват с пари, за да живеят добре...Пари за хубав апартамент, почивки, дрехи, здравословна храна... Сигнализирай за неуместен коментар