Незаконно сметище скандализира жителите и кмета на Рударци

Хората, живеещи в близост, се принудили да си направят собтвено видеонаблюдение

09.12.2020 | 19:35 Редактор: Юлия Христова

Незаконно сметище край пернишкото село Рударци и луксозния комплекс в района. Местни жители масово изхвърлят строителни материали в полето, а кметът на селото признава, че е напът да постави ограждения, за да спре изхвърлянето на боклук там.

Въпреки че има поставени контейнери, видеозаписи показват как масово спират коли и боклуците се озовават на земята. Кметът на селото Богдан Богданов признава, че проблемът е стар, но към момента борбата с манталитета се оказва неуспешна. 

"Преместихме контейнерите, вкарахме ги до самите къщи, за да няма на главния път, но за жалост има хора, които дали по навик или просто умишлено си го правят, изхвърлят ги и не ги интересуват", каза той.

Хората, живеещи в близост, дори се принудили да си направят собствено видеонаблюдение, но дори и това не спряло нарушителите. 

"Имам сигнали, разбира се. Хората, които живеят в близост, повярвайте ми, въобще не им харесва тази гледка, това да им е входът към къщите", допълни кметът.

Все пак има глобени, а Богданов признава, че вече е принуден да взима по-крайни мерки.

"Гледаме да налагаме минималната глоба, която няма да има смисъл от обжалване, която е 300 лева. Защото най-малкият хонорар за адвокат е 300 лева и се надяваме с това хората да се откажат да ги жалят. Трябва да направим и едно заграждение с мрежа, с колове и с някакви дървени капаци, да нямат достъп", сподели градоначалникът.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК