Сигнали от Helpbook: Занемарен паркинг и корито на река, станало сметище

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

29.09.2020 | 22:12 Редактор: Анисия Иванова
Сигнали от Helpbook: Занемарен паркинг и корито на река, станало сметище

Продължават да пристигат сигнали в платформата на Helpbook.info за лошо състояние на инфрастрктурата и занемарени съоръжения от цялата страна. Потребител от столичния район "Овча Купел" се оплака от окаяното състояние на паркинг пред жилищен блок още от построяването му, за който след подаден сигнал са предприети половинчати ремонтни, които допълнително влошили ситуацията.

Появили се огромни дупки, които системно се засипват от живущите с подръчни материали, а прахолякът и мръсотията са превзели целия квартал. Гъста пелена покрива паркираните автомобили, при вятър прахта влиза в домовете на хората, а придвижването на майки с детски колички е истинско изпитание.

"Предвид нашето изключително търпение, се обръщам към Вас с голяма молба, да ни помогнете да оправим паркинга. Заповядайте да се запознаете лично с проблема. Ние сме на разположение. Нека се почувстваме и ние достойни жители на квартала, живеещи в 21 век“, е молбата от нашия потребител.

За поредното корито на река, заринато с боклуци ни алармираха от Русе. След изграждането на нов кей основната му функция е да служи за сметище, където се изхвърлят тонове пластмасови бутилки, метални кенове и всякаква друга смет. Според автора на сигнала е въпрос на време те да попаднат във водата, ако своевременно не се прави редовно почистване, още повече достъпът до най-долната част на кея е безпрепятствен.

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor Media Group.

Снимка: БГНЕС