Кратки срокове: Медиците в Бургас се колебаят дали да се ваксинират

Започна изготвянето на списъците с желаещи

09.12.2020 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова

В болниците в Бургас започна изготвянето на списъците с медици, които искат да се ваксинират. В Комплексния онкологичен център, където беше открит и Ковид сектор, казват, че срокът за предаването на списъците е твърде кратък, а персоналът все още се колебае. 

Веднага след като е получила указанията от ръководството на болницата, старшата сестра на отделението по лъчетерапия е започнала да подготвя списъка с медиците, които искат да се ваксинират срещу Ковд-19 доброволно.

"В момента хората, които са тук на работа, се двоумят. Все още няма желаещи на 100%, но така или иначе контактуваме с всички, трябва да кажат хората кой ще го прави и кой - няма", каза ст. сестра в Отделението по лъчелечение при "КОЦ-Бургас" Гергана Димитрова.

"Една голяма част от тях са изкарали вируса. В момента се колебаят дали да си изследват антителата или да се ваксинират, но без да си изследват антителата. Кратък е срокът, който се даде, трябваше тези неща предварително да се уточнят", коментира началникът на Отделението по лъчелечение д-р Петко Петков.

В отделението на д-р Петя Тусчиева също има колебание сред медиците дали да се ваксинират.

"Мненията са 50/50. Прави ми впечатление, че по-младите кадри, като че ли са по-скептични към ваксинирането, докато хората над 50-годишна възраст - категорично ще се ваксинират, но младите имат въпроси", каза лекарят по нуклеарна медицина д-р Петя Тусчиева.

Онкохирургът Николай Киселков е един от шестте лекари, които дават дежурства в откритото Ковид отделение в Комплексния онкологичен център. Вече е взел решение - ще се ваксинира. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК