Борисов: Ще се ваксинирам, когато ми дойде редът

"Наблюдава се известно намаление на натиска в лечебните заведения", каза по-рано проф. Ангелов

09.12.2020 | 13:57 Редактор: Радостина Димитрова

Ще се ваксинирам, когато ми дойде редът. Това заяви лично премиерът Бойко Борисов при посещение на лабораторията "Бул Био" и отбеляза, че артистите трябва да се ваксинират заедно с лекарите.

"Със средства ще се реализират следните проекти на дружеството - изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производствoто на антитоксични серуми от конска плазма", коментира още премиерът. 

По-рано на правителствено заседание здравният министър Костадин Ангелов заяви, че се наблюдава известно намаление на натиска в лечебните заведения, а ваксинацията върви по план и вече се правят списъци с хората, които искат да се ваксинират.

"В четвъртък събираме директорите на отговорните за ваксиниране РЗИ", посочи проф. Ангелов.

Ваксината се очаква да дойде в началото на януари.

"Общата бройка на излекуваните за една седмица са 16 028 човека. Това е, бих казал, един от рекордите, които постигаме като брой излекувани пациенти, което значи че колегите се справят успешно с лекуването на хората, които имат нужда от лечение. Изготвят се списъците на медиците на първа линия, които ще попаднат на първа фаза на ваксинирането, подготвена е системата за посрещането на първата ваксина", каза още здравният министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Вместо да каже че е боледували ще даде предимство на другите, щял да се ваксинира когато му дойдел редът... Сигнализирай за неуместен коментар