Одобриха за финансиране първите 208 заявления на автобусни превозвачи

Министерството ще пристъпи към сключване на договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

09.12.2020 | 11:38 Редактор: Радостина Димитрова
Одобриха за финансиране първите 208 заявления на автобусни превозвачи

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията одобри за финансиране първите 208 заявления на автобусни превозвачи от първата оценителна сесия. Одобрените до момента заявления са на обща стойност близо 14 милиона лева, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Средствата се отпускат по процедура BG16RFOP002-2.091 "Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията Ковид-19".

В максимално кратки срокове министерството ще пристъпи към сключване на договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с кандидатите, чиито заявления са одобрени.

Заявленията, от първата сесия, които не са включени в публикуваните списъци, все още не са обработени и оценката не е приключила. Резултатите за тези заявления ще бъдат публикувани допълнително. 

Продължава работата и по втората оценителна сесия, като предстои списъците с одобрените участници да бъдат публикувани. Двете сесии включват всички 639 проектни предложения, подадени в определените срокове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК