Автобусните превозвачи и таксиметровият бранш блокират столицата

Участниците в антиправителственото недоволство също излизат на протест

25.11.2020 | 07:35 Редактор: Ралица Братанова
Автобусните превозвачи и таксиметровият бранш блокират столицата

Центърът на столицата ще бъде блокиран преди обед от протести. Заради намеренията за почти пълен локдаун и удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на март участниците в антиправителственото недоволство организират от 10:00 часа протестен митинг пред Министерския съвет.

Той ще се проведе под наслов "Да спасим държавата от фалит"

В центъра на столицата недоволството си ще изразят и автобусните превозвачи и таксиметровия бранш. За 24 часа, считано от 00:00 часа тази нощ, те обявиха, че прекратяват обществения превоз на пътници.

Таксиметровия бранш също спира работа. Недоволството е срещу е срещу подкрепеното от депутатите президентско вето над промените в Наказателния кодекс, които инкриминират незаконния превоз.

Центърът на столицата ще бъде блокиран по обед, когато идващи от три лъча автобуси и таксиметрови коли ще се съберат около 10 часа на пл. "Александър Батенберг". 

Превозвачите настояват да бъдат приети отново допълненията в Наказателния кодекс, които предвиждаха затвор до 10 години за нерегламентиран превоз и отнемане на превозното средство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК