Различният 8 декември: Как празнуваха студентите?

На лов за нарушители късно снощи излязоха екипи на полицията

09.12.2020 | 07:55 Редактор: Радостина Димитрова

Един различен 8 декември посрещнаха студентите тази година. Заради наложените противоепидемични мерки кандидат-висшистите трябваше да празнуват или вкъщи, или да наемат вила, тъй като ресторантите и дискотеките не работят.

А определените глоби за тези, които спретнат парти с повече от 15 души, са солени.

Опашки пред нощните клубове в Студентски град на 8 декември имаше до тази година. Хиляди се редят, за да влязат в нощните заведения, за да се забавляват. Тази година обаче заведенията и баровете са затворени.

А тук на улицата с дискотеките в Студентски град, където традиционно на 8 декември е препълнено, минути след полунощ на 9 декември е пусто и празно.

На лов за нарушители късно снощи излязоха и екипи на полицията. Униформените следяха за това дали се спазват противоепидемичните мерки и дали по купоните в общежитията и къщите за гости са се събрали по-малко от 16 души.

Под прицела на полицаите и са заведенията, които са затворени със заповед на здравния министър. За да има празник все пак, студентите направиха партита в общежитията и квартирите си.

"Всяка година съм посрещал 8 декември в различните курорти на страната. Бил съм и в трите. Мога да кажа, че е много готино, но тази година останахме в Студентски град. Решихме да е по-скромно. Да, ще ни липсват някои приятели, но пак ще го отбележим празника", коментира студентът Илян Чакуклийски.

Трапезата на тази група струва около 200 лв. Толкова, колкото са и най-евтините пакети за студентския празник на човек през последните години.

Глобата за нарушители е от 300 до 1000 лв., а ако полицията открие работещо заведение, собствениците ще трябва да платят от 500 до 2000 лв.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Празниците от една година не са това, което бяха. Хората започнаха повече да си ходят на гости... Сигнализирай за неуместен коментар