Банско на 8 декември - тъжен с празни хотели без студенти

Бизнесът е притеснен от фалити

08.12.2020 | 15:40 Редактор: Искра Ангелова

За първи път курортният град Банско е празен на 8-ми декември. Резервации за студентския празник няма, бизнесът е притеснен от фалити.

Миналата година Евелина Митрева е празнувала 8 декември в Банско. Сега ще си остане вкъщи.

"Тази година няма да празнувам 8 декември, предвид пандемичната обстановка. Но не мисля, че това е най–важното за момента, а и няма къде – нищо не работи, нищо не е отворено", коментира тя.

В Банско не помнят по-тъжен 8 декември. Въденият частичен локдаун отмени резервациите почти на 100%.

"Банско освен, че е празно, е много тъжно и много тихо. Тишината е най-страшна. За съжаление, в момента капацитетът на хотела е празен на 93%. Това не се е случвало в последните 12 години никога. Капацитетът е бил зает на 100%", сподели собственичката на семеен хотел Елена Джолева.

Вяра Николова също няма да празнува, но пък е оптимист за следващия 8 декември.

"С оглед на пандемията тази година реших да не празнувам, но се надявам следващата година да можем да отидем пак в Банско", каза Вяра Николова.

А в Студентски град в столицата заведенията останаха затворени, полицаи проверяват за събирания и струпвания във връзка с празника. Вариант за купони остават къщите за гости, където, ако компаниите надвишават 16 души, глобата е от 100 до 1000 лева. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Ядосам
преди 3 години
Никои да не стъпи нямахте срам надувах те цените пуСкахте паяци с високи цени големи те бански биячи нека ви сега никои да не стъпва в опозореният град които превърнахте зимата само наркомани и глоби само за някои не за всички .. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Парен каша духа
преди 3 години
А пък в Covid отделенията е щур купон, кашляш си на воля и всички трепетно чакат да се случи нещо. Има емоция, даже сълзи потичат като си видиш резултатите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
ivan59bs
преди 3 години
Стига сте плакали!Да сте си правели сметката и заделяте пари за черни дни.Нас ,бачкерите не ни питахте как бяхме до преди 5 години.Гаврехте се с нас.Сега ни цените,но ни няма.Свикнахте на широко да живеете.Три месеца сезон ,цяла година лежачиа.Сега ще живеете с нашите доходи да видите как ни е било на нас. Сигнализирай за неуместен коментар