СДВР и РЗИ проверяват за нерегламентирани събирания на студенти

Този 8 декември е нетрадиционен заради затворените заведения, барове и дискотеки

08.12.2020 | 07:47 Редактор: Ралица Братанова

Днес е празникът на студентите в България. Заради затворените заведения, барове, дискотеки и други обекти за развлечения, тазгодишният 8 декември се очаква да протече нетрадиционно.

В София започват засилени проверки за нерегламентирани събирания на студентите. От СДВР съобщават, че заради усложнената епидемична обстановка стриктно ще се следи за изпълнението на въведените противоепидемични мерки от министъра на здравеопазването.

"Няма голямо струпване на хора в големите курорти. Проверките продължават, те са насочени основно към къщите за гости, тъй като имаме информация, че там се подготвят различни тържества", отбеляза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Освен за спазването на обществения ред в столицата, съвместни екипи на СДВР И РЗИ ще следят и за недопускане на шофиране след употреба на алкохол и наркотици и управление на МПС от неправоспособни водачи.

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова подчерта, че София все още е в червената зона по заболеваемост, въпреки плавната тенденция на спад на случаите през последните дни.

С решение на Общинския оперативен щаб са възложени проверки и на големите търговски обекти, за да се ограничи струпването на посетители да се следи за спазване на дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК