Разкриха Ковид отделение и в болницата в Девня

Проектът, в полза на местната общност от област Варна, е реализиран в рамките на по-малко от месец

07.12.2020 | 23:03 Редактор: Радостина Димитрова
Разкриха Ковид отделение и в болницата в Девня

Болницата в Девня отвори отделение за пациенти с Ковид-19. От Община Девня посочиха, че през последните месеци България е силно засегната от втората вълна на Ковид-19. Голямата необходимост от допълнителни болнични и медицински ресурси за Варненския регион беше потвърдена от областния управител на Варна Стоян Пасев.

Община Девня беше помолена за помощ, като за тази цел осигури специализирано отделение в Девненската болница, но то имаше нужда от пълен ремонт, ново оборудване и медицински персонал, който да полага грижи за пациентите с Ковид-19.

"Имайки предвид спешността на ситуацията, с целия екип в Девня започнахме да работим по този предизвикателен проект, като същевременно потърсихме подкрепата на местния бизнес", коментира кметът на Девня, Свилен Шитов, предаде "Фокус".

Проектът, в полза на местната общност от област Варна, е реализиран в рамките на по-малко от месец с ангажираност от страна на Фонда за солидарност на Група "Солвей".

Дарението в размер на 180 хил. лв. покрива разходите на отделението за възнаграждения на 18 души медицински персонал за 3 месеца, инвестиции в медицинска апаратура, като апарат за рентген, кислородни апарати и друго оборудване, както и ремонт и обзавеждане на помещенията.

"Благодарение на положените усилия и всеотдайната работа на екипа по проекта в Девня, успяхме да отговорим на изискванията за отрицателно време. Вече разполагаме с добре оборудвано и работещо отделение за пациенти с Ковид-19, готово да приема пациенти от Варненска област. Значителната помощ от Фонда допринесе до голяма степен за по-бързата реализация на проекта", каза още Свилен Шитов при завършването на проекта.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК