Леглата в Ковид отделението в Самоков заети, тежка е ситуацията с персонала

Преценява се дали е възможно да се възстанови присъственото обучение за по-големите ученици

20.11.2020 | 22:20 Редактор: Ивет Арабова
Леглата в Ковид отделението в Самоков заети, тежка е ситуацията с персонала

Ситуацията в общинската болница в Самоков е под контрол. Ковид отделението вече е с 45 легла, като всички са заети, съобщи пред БНР кметът на града Владимир Георгиев. Болницата разполага с лекарства и консумативи, но ситуацията с персонала е тежка. Въпреки това няма върнати пациенти и те биват обслужвани, каквито и трудности да възникват. Има и все повече карантинирани в общината. Много от медиците са на възраст, има и такива под карантина и като цяло се усеща липсата на лекари и медицински сестри.

Кметът на Самоков изрази надежда личните лекари, които помагат на своите пациенти, да могат да окажат помощ и за нормалното функциониране на болницата. Същевременно призова съгражданите си, на които е наложена карантина, да не я нарушават. 

В повечето училища в общината учениците от първи до четвърти клас продължават да се обучават присъствено, а в гимназиалния клас – онлайн. Преценява се дали е възможно да бъде възстановено присъственото обучение за по-големите ученици, като се взима предвид състоянието и отсъствието на учители. Детските градини работят нормално, но през последните дни някои родители, притеснени от рисковете за заразяване, са спрели да водят децата си.

Владимир Георгиев изтъкна, че за всички е важно децата реално да ходят на училище и да се осъществява присъствено обучение и добави, че когато времето позволява хората да излизат повече навън на чист въздух, а децата отново да се завърнат в училище, за всички животът ще бъде по-спокоен и посрещането на предстоящите празници ще бъде по-добро. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
обслужват ги като умират ! те това е здравеопазването У БГ-то ! Сигнализирай за неуместен коментар