Огнище на Ковид-19 в Дома за стари хора в Хайредин

26 потребители и служители от персонала са заразени

06.12.2020 | 19:15 Редактор: Ивет Арабова
Огнище на Ковид-19 в Дома за стари хора в Хайредин

Общо 26 потребители и служители от персонала в Дома за стари хора в село Хайредин са дали положителни резултати за коронавирус, съобщиха от областната администрация във Враца.

От общия брой 15 са възрастни хора, които живеят в Дома, а останалите са от персонала, се уточнява в съобщението. Заразените са открити при профилактични изследвания в социалното заведение. По данни на директора на Дома и от епидемиологичното проучване, всички с установено заразяване не проявяват симптоми на заболяването.

Предприети са общи противоепидемични мерки, започнато е всекидневно медицинско наблюдение на потребителите на услугата, допълват от областната администрация. При необходимост, ще бъде предприета незабавна хоспитализация на хората, които проявят симптоми на Ковид-19, предава "Труд".

Общо в област Враца днес са регистрирани 85 заболели, като всичките са за домашно лечение под лекарско наблюдение. Най-голям е броят на случаите - общо 23, в община Враца. Активните случаи сега в областта са 1454. От тях са хоспитализирани 121 души в среднотежко и тежко състояние. Починалите досега са 94, като през последното денонощие двама са загубили битката със заболяването. Излекуваните са общо 1555.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК