Критична ситуация в болницата в Свищов, общината обвинява медиците в саботаж

Някои от тях са подали заявление за напускане

02.12.2020 | 18:52 Редактор: Искра Ангелова

Болницата в Свищов отново има проблем. От общината отправиха обвинения за саботаж от страна на медицинския персонал. Причината - едновременното излизане в отпуск по болест на 9 медицински сестри от лечебното заведение. 

Други подават заявление за напускане.

Общинската болница в Свищов отново е изправена пред криза за персонал, след като с помощта на доброволци успя да заработи нормално.

"От вторник, 1 декември, в деловодството на лечебното заведение бяха представени девет болнични, осем от които на медицински сестри от вътрешно отделение и един на медицинска сестра от хирургично. Същевременно бяха подадени и няколко предизвестия – заявления за прекратяване за трудовите правоотношения. Ситуацията е изключително тревожна и критична, защото успяхме да окомплектовахме и лекарския персонал", каза административният директор Елена Александрова.

С масовото дезертиране на медицински сестри, отново се блокира обслужването на пациенти в Ковид отделението и отделението за съмнителни за коронавирус. 

"Не могат да се изпълняват манипулациите - това са пациенти, които имат между две и три вливания на антибиотици на 12 часа или друг интервал от време, част от пациентите са на системи и инфузионни помпи, и разбира се, че затруднява лечението на пациентите", допълни Александрова.

Докато медицинският персонал напуска фронтовата линия в борбата с коронавируса, петима студенти по медицина дежурят в Ковид отделението. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК