Протегната ръка: Заведения в Русе даряват храна за медици на първа линия

Който желае, може да се включи с дарение и да подкрепи благородната инициатива

01.12.2020 | 19:30 Редактор: Ивет Арабова

Протегната ръка към медиците на първа линия в Русе. Десетки ресторанти се включват в инициативата на благотворителни организация за доставка на храна на медицинския персонал в две лечебни заведения в града.

Иван Белчев търси начин да помогне на медиците в трудния за тях момент. Така решава да се погрижи за обяда и вечерята на борещите се на първа линия с коронавируса. 

"Една порция е на цена 3 лева. Ние сме заложили обаче на качеството, така че тези ресторанти дават много от собствения си труд, за да могат да приготвят тази храна, да я доставят и на следващия ден отново", сподели Иван.

С помощта на Фондация "Направи добро за непознат" и други фирми в града организират собственици на заведения и финансират инициативата. Днес в УМБАЛ "Канев" пристигнаха 80 порции обяд и 60 вечеря. 

"Винаги сме участвали в благотворителни кампании и се радваме, че можем да помогнем на медиците. В края на краищата те са най-важните в момента", смята собственикът на ресторант "Дон Вито Корлеоне" Деница Атанасова.

"Смятам, че с удълженото си работно време не всеки може да се подготви и да има осигурен обяд и вечеря. Днес има пилешка кавърма, плод и десерт и хляб", каза управителят на "Комплекс Дунав" Сашо Александров. 

Обядът и вечерята за първите две седмици са осигурени от фондация "Направи добро за непознат”. Те ще хранят и медиците и от останалите отделения на болницата. В каузата са се включили и много други фирми, осигуряващи хляб, ядки, плодове и десерт. 

"Смятаме, че всички са на първа линия реално. Отделенията така или иначе всеки ден се увеличават с пациенти и ситуацията се променя всеки ден", обясни координаторът на Фондация "Направи добро за непознат" Вилиана Друмева.

От УМБАЛ "Канев” благодариха на двете организации и на всички заведения и фирми за оказаната подкрепа в този труден момент. Един русенски ресторант се е ангажирал да поеме храната на медиците в онкодиспансера. Всеки, който желае, може да се включи с дарение и да подкрепи благородната инициатива. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК