Каракачанов: Заев направи крачка напред, говори за общата ни история

Остри реакции след интервю на македонския премиер

26.11.2020 | 20:06 Редактор: Искра Ангелова

Остри реакции след интервю на македонския премиер Зоран Заев. Бившата депутатка и коалиционен партньор на Заев Лиляна Попоска написа, че изявленията му са национално и ментално самоубийство. А лидерът на опозицията Кристиан Мицкоски нарече думите на премиера подмазване към България. 

В интервюто за агенция БГНЕС Заев казва, че признава общата история с България, както и че българите не са били окупатори по време на Втората световна война. 

А вицепремиерът Красимир Каракачанов приветства интервюто, но поиска анекс към договора за приятелство и обясни, че догодина може да има такъв.

"По стар български обичай на българина акълът му идва на другия ден, та така и с колегата Заев. Дали му вярвам, или не, няма никакво значение. Предпочитам да не вярвам на декларации и интервюта, а да виждам какво се прави", заяви Каракачанов.

"Допреди два месеца нещата, които той ги казва за общата история, за така някои общи герои, беше немислимо да го чуем. Крачка напред. Историята е обща, но трябва да уточним каква. Тя е обща, но е българската история", категоричен бе вицепремиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК