Борисов и Радев със съболезнования за смъртта на проф. Чирков

Светилото на българската кардиология е починал рано тази сутрин във Варна

24.11.2020 | 15:46 Редактор: Искра Ангелова
Борисов и Радев със съболезнования за смъртта на проф. Чирков

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов изпратиха съболезнователен адрес до близките и семейството на проф. Александър Чирков.

"С вяра в доброто и в човешкото достойнство проф. Александър Чирков прие лекарската професия като истинско призвание, което носи през целия си живот с отговорност и удовлетворение. Прощаваме се със забележителен авторитет в сферата на медицината, вдъхновител на модерната българска кардиология и кардиохирургия", написа  Радев, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Държавният глава отбелязва, че проф. Чирков ще бъде запомнен с благодарност и обич не само от хората, на които съвестно и неуморно помагаше, но и от цялото българско общество като ярък пример за достойно извървян житейски и професионален път. 

Румен Радев припомни и думите на изтъкнатия лекар, че доброто здраве се постига със знания и любов към пациентите, със съчувствие към тяхното страдание и желание всеки да бъде излекуван и върнат при семейството си.

"Бог да прости професор Александър Чирков. Напусна ни едно светило в медицината, помогнал на много хора. Поклон пред паметта му. Изказвам моите най-искрени съболезнования на близките му", написа министър-председателят Бойко Борисов във Facebook.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК