Разлог скърби за починалия от Kовид-19 д-р Спас Радев

Обичаният кардиолог се е заразил в началото на месеца

23.11.2020 | 19:31 Редактор: Юлия Христова

Ден на траур в община Разлог. Жителите на общината се сбогуват с поредната жертва на Kовид-19 - кардиологът Спас Радев.  След дълга битка с болестта, в неделя Спас Радев издъхна. Стотици негови колеги, близки и приятели го изпратиха в последния му път пред болницата в Разлог.

Обичаният кардиолог се е заразил с Ковид в началото на месеца, докато лекувал болни в разложката болница. До последно бил на първа линия, въпреки че не се чувствал добре. Със смъртта на д-р Радев работата в Разложката болница става все по-непосилна, заради липсата на медици.

"Работеше по цял ден и беше пример за всички ни. Съжаляваме, нашите съболезнования на семейството. Прекрасно семейство- д-р Божикова и двете му прекрасни деца. Съжалявам, но просто думите не стигат, за да изкажа и моята лична болка и болката на всички ни. Да почива в мир!", каза д-р Лиляна Жегова.

"Обичан човек, не само на територията на община Разлог. Много хора излекува този човек. Много хора, но за жалост загуби битката и тука, какво общество сме ние? Спазваме ли, не спазваме ли? Лицемерно общество в голямата си степен. Ръкопляскаме на лекари, но не спазваме. Болницата е пълна-78 човека и още има. Не вярваха някои хора", посочи Красимир Герчев, кмет на Разлог.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Попоо
преди 1 година
Той не знае ли как даде лекува Сигнализирай за неуместен коментар