Постоянен арест за майката от Сандански, адвокатът ѝ с разкрития

Маньо Алексиев заяви, че разследването се води едностранчиво

21.11.2020 | 19:20 Редактор: Радостина Димитрова

Съдът остави за постоянно в ареста 32-годишната жена от Сандански, обвинена за убийството на двете си малолетни деца.

Братчето и сестричето на 3 и 5 години бяха открити мъртви в дома им в четвъртък. До тях са намерени нож, сатър и други веществени доказателства, а впоследствие майката направи самопризнания.

Адвокатът на обвинената заяви пред съда, че години наред тя е била малтретирана физически от мъжа ѝ и е сексуално насилвана от свекъра ѝ.

"Категоричен съм, че едностранчиво се води до момента разследването. Събират се доказателства само и единствено в обвинителен уклон. Да, аз казах това, което представителят на прокуратурата заяви, че е установено как е разбита вратата на жилището, че ключът се е намирал от вътрешната страна, че майката е била в стаята с мъртвите деца, че е била с кръв по ръцете и кръв по дрехите. Това всичко е така, но не може и не следва да се направи категоричния извод, че тя е действителният извършител", заяви адвокатът на майката Кристина Маньо Алексиев.

"В конкретния казус с оглед изключителната тежест на извършеното от обвиняемата Милчева и с оглед на предвидената от закона презумция за наличие на опасност от извършване на престъпление, ако бъде третирана по-леко и беше взета най-тежката мярка за неотклонение", каза съдията в Окръжния съд на Благоевград Красимир Аршинков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК