Правят МБАЛ-Исперих изцяло Ковид болница, нуждаят се персонал

Към момента "чисто" е останало само детското отделение

20.11.2020 | 19:26 Редактор: Искра Ангелова

По неволя Исперихската болница вече е изцяло Ковид отделение, без да чака нареждане от министъра. Здравното заведение обаче има остра нужда от персонал. Каква е ситуацията там?

В болницата над 50% от леглата вече са за заразени с Ковид. В сегашната усложнена ситуация на лекарите от почти всички отделения се налага да дежурят при болните.

"Ние сме Ковид болница. Оттук нататък това е максималната ни възможност. Нямаме толкова персонал. Сега издъхваме. Аз нямам нищо против и 200 легла да имаме, но персонал трябва", каза началникът на МБАЛ - Исперих  д-р Абдулах Заргар.

Към момента "чисто" е останало само детското отделение и едно крило е отделено за пациенти с тежки сърдечни заболявания и хирургия. Всички други приемат заразени с коронавирус.

"Не може на човека да кажеш "Не мога, нямам място, отиди другаде". Тоест, ние сме Ковид болница вече месец", допълни той.

Д-р Ахмедов се заразява с коронавирус, докато дежури в Ковид отделението на болницата в Исперих. След като е оздравял, той отново се връща на първа линия.

"Тя картината е толкова вече драматична, че и при най-малката възможност трябва да се включим да помагаме на пациентите и на колегите най-вече. Персоналът изнемогва", категоричен е началикът на вътрешното отделение д-р Танер Ахмедов.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК