Милен Михов: Скопие разглежда европейския коридор №8 като заплаха

Има европейски средства, но Скопие спря работата по проекта

20.11.2020 | 21:02 Редактор: Ивет Арабова

Скопие едностранно спира работата по европейския коридор №8, който свързва София със столицата на Република Северна Македония, каза за предаването "Брюксел 1" депутатът от ВМРО доц. Милен Михов. Той цитира вицепремиера Каракачанов, че членове на кабинета в Скопие заявяват, че коридор №8 ще засили влиянието на България и разглеждат международната транспортна връзка като заплаха.

"София и Скопие са единствените европейски столици, между които няма железопътна връзка. А ние говорим за европейски пазар, за свободно движение на стоки, хора, капитали и услуги“, заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов.

"Много хора в България не са обърнали внимание, но това бе първото нещо, което Скопие официално заяви, след като преди месец и нещо стана ясно за категоричната позиция на България, че спира строителството или работата по коридор №8. Тези дни госпожа Захариева декларира, че проблемът не е финансов. Има осигурени европейски средства, но на практика Скопие едностранно спря работата по този проект, който се финансира от Европа“, допълни доц. Милен Михов.

"Това означава, че елитът в Скопие разглежда икономическата, комуникационната връзка с България, като заплаха. Аз питам, това проява на добросъседство, приятелство, братство и изпълнение на договора ли е? Отговорът е: категорично "не“, заяви доц. Милен Михов.

Целия разговор на Милена Милотинова с доц. Милен Михов от ВМРО и евродепутата от БСП Петър Витанов вижте в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1 " в ефира на Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК