Болните в София се увеличават: Спазват ли мерките столичани?

В повечето заведения масите са раздалечени, но не липсват и нарушители

19.11.2020 | 19:08 Редактор: Юлия Христова

Най-много новозаразени и най-голям брой настанени в болници с Ковид-19 има в столицата. Но въпреки това кметът Йорданка Фандъкова обяви, че мерките остават такива, каквито са.

Наш екип направи проверка на едно от най-оживените места в София. Мястото е пешеходната част на булевард "Витоша" в столицата. Първата обиколка правим с Ивайла. 

"Дали се спазват мерките? Мисля, че е пределно ясно, че не. Разстоянията силно казано са 2 метра. На места съм забеляза, че се спазват мерките, но на други...", каза тя.

В повечето заведения масите са раздалечени, но не липсват и нарушители. Семейство от Гърция смята, че българите се интересуват повече от икономическите последици, отколкото от здравните. 

"Локдаун! Не се излиза след 21 часа, само доставките работят. Мерките тук могат да бъдат по-сериозни. Хората в България не са притеснени. Тук се интересувате повече от икономиката, отколкото за здравето", твърди Лазарос. 
 
"Вие трябва да поставите приоритетите си първо. Здравето е на първо място", посочи Ставрула. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обаче смята, че все повече мерките, с които се цели спиране разпространението на коронавируса в столицата, се спазват. 

Въпреки това от общината са против нощните клубове да отворят врати за коледно-новогодишните празници.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК