Търговските вериги искат "зелените коридори" да отпаднат

Според д-р Румен Хичев единичното разделяне на потоците е алогично

18.11.2020 | 17:45 Редактор: Ралица Братанова

Търговските вериги и бизнесът искат да отпадне "зеленият коридор" за пазаруване за възрастните хора в хранителни магазини и аптеки. Според тях мярката не работи срещу разпространяването на коронавируса, а напротив - води до струпване на хора. 

Скандали, напрежение и струпване на хора в началото и края на "зелените коридори". Това е гледката пред хранителните магазини и аптеките всеки ден. 

Ива Павлова, която е управител на хранителен хипермаркет смята, че тази мярка не постига желания ефект

Големите хранителни вериги също се обявиха срещу пазаруването във времеви прозорци и възрастови рамки. От сдружението за модерна търговия смятат, че мярката не защитава възрастните хора и пречи на пазаруването останалите. 

От Българската стопанска камара също се обявиха срещу "зелените коридори". 

Според доктор Румен Хичев от кризисния щаб за борба с Ковид-19 на Съединените щати, единичното разделяне на потоците е алогично. 

От Сдружението за модерна търговия излизат и с предложение за преструктуриране на "зелените коридори". 

А търговците твърдят, че търпят сериозни загуби. На този етап държавната мярка важи за хранителните магазини и аптеките. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Най-после
преди 3 години
Еее, най-после се събуди този народ. Разбира се , че не е правилно да има такива коридори. Още повече , че възрастните имат само 3 часа в магазините за хранителни стоки . А те , работят 12 часа, Я, сметнете , колко часа имат младите-9 часа. Тези от горе , дали са учили събиране и изваждане и чували ли са за дискриминация? Е , то е казано: Простотия до шия . Важно е - маски , шлем , който иска и очила , ръкавици и най-важното - дистанция. Разбира се , и човек , който следи реда и дезинфекцията Сигнализирай за неуместен коментар