Ще ни отпише ли системата в София? Забавачката не работи заради коронавирус

Родител със сигнал в платформата Helpbook

18.11.2020 | 17:31 Редактор: Анисия Иванова
Ще ни отпише ли системата в София? Забавачката не работи заради коронавирус

В платформата Helpbook.info през последните дни получихме интересен сигнал от София. Наш потребител изпитва сериозни притеснения относно постъпването на детето му в детска градина. След официален прием и записване посещенията още не са факт поради твърдението на директорката и официалния сайт на детската градина, че засега това е невъзможно, докато София е в червената или оранжевата зона на епидемията. Авторът на сигнала задава следните резонни въпроси:

1. Как мога да следя в каква зона (червена, оранжева, жълта, зелена) се намира гр. София по време на епидемиологичната обстановка?

2. Колко често тази информация се актуализира и какъв ще бъде срокът за постъпване, ако от днес за утре София премине в зелена зона, например, тъй като има микробиологични изследвания за постъпване в детска градина, които отнемат около 3-4 дни, например?

3. Как е гарантирано, че системата няма да ни отпише? И ако случайно стане някаква техническа грешка и системата все пак отпише записано, но непостъпило дете, ще бъде ли възстановено мястото и как ще се процедира в такъв случай?

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК