2508 лв. месечно са нужни на четиричленно семейство за нормален живот

Издръжката нараства с 0,2%, но хранителните стоки спадат с 0,8%

18.11.2020 | 11:54 Редактор: Искра Ангелова

2 508 лева - толкова са необходими за нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца. Това сочат данните на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за последното тримесечие.

Това означава, че за един човек от семейството са нужни 627 лева. Парите са необходимите за храна, поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка. 

Според синдиката 32% от населението на България е изложено на риск от бедност и социално изключване, а страната ни продължава да е водеща в Европа по този показател.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Аня
преди 3 години
Смях!!! Средната заплата на много места е 1000 лв...Ние сме младо семейство във Варна, при това на квартира и 2500 лв не можем да съберем като общ бюджет със заплатите ни, така че да живеем нормално и спокойно, като тук изобщо не става въпрос за разточителство и излишни разходи или почивки- какво остава ако имахме и дете?!? Кой ги прави абсурдни статистики... Елате малко да побачкате без далавери да ви видя как ще изкарате при покачващите се цени на стоки и услуги :) Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Изобщо не ми е направило впечатление храните да поевтиняват - точно обратното! Всичко е с лев отгоре. Откъде са тези фалшиви статистики? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Цифрите са доста занижени според мен Сигнализирай за неуместен коментар