Следобед бързо ще се заоблачава, валежите идват

Максималните температури ще са от 13 до 17 градуса

17.11.2020 | 07:22 Редактор: Тодор Петров

Днес минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, а над източните части от страната ще има разкъсана облачност. Следобед облаците от запад бързо ще се увеличават. 

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 13 до 17 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще се заоблачи. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде слаб от северозапад до 20 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина ще са около 2-3 градуса, а на 1500 м - до 6-8.

В сряда и четвъртък ще превалява над Централна и над Източна България, като в четвъртък по високите полета - над 800 м надморска височина, Вакарел и Перник, дъждът временно ще преминава в сняг. 

В петък от запад ще настъпват нови валежи. В следобедните часове над западните райони ще завали дъжд. През нощта срещу събота дъждовете ще обхванат източната половина от страната. В събота временно валежите ще спират. Ще се задържи облачно.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК